Benvinguts a la nostra escola

Benvolguts pares i mares,

Seguint amb els canvis que des de fa uns anys anem aplicant, us els volem explicar perquè és l’aposta conjunta que estem fent amb molta il·lusió les 36 escoles Vedruna de tot Catalunya.

Tenim, des de fa poc temps, un NOU PROJECTE EDUCATIU (que podeu consultar al web de l’escola) on podeu llegir-hi les línies pedagògiques de referència. Aquestes línies ens fan  avançar cap a unes altres maneres d’ensenyar i aprendre. A més a més, la nostra escola participa en el projecte “Escola Nova 21”, una aliança de centres educatius i entitats que treballem per un sistema educatiu avançat, que crida a la participació de tots els sectors en un procés inclusiu de millora de l’educació. Després del PROCÉS PARTICIPATIU que vam engegar l’any passat, famílies, mestres i alumnes, el nostre equip impulsor serà l’encarregat d’analitzar totes les idees i aportacions que es van fer i, mica en mica, introduir-los al projecte educatiu.

Fa dos anys vam engegar el TREBALL PER PROJECTES a infantil, les SNAPPETS a Cicle Inicial i el TREBALL PER AMBIENTS a parvulari i primària. Estem molt contents de com ha anat i ho consolidem. Però per treballar de manera més activa i participativa, i perquè l’alumne sigui protagonista del seu procés d’aprenentatge, aprengui de forma constant, amb tenacitat i amb un clima més motivador (tal com diu el nostre Projecte Educatiu) necessitem fer més canvis:

  • Hem dotat el nostre centre d’uns equipaments tecnològics potents: hem instal·lat fibra professional i wifi perquè arribi a totes les aules de l’escola.
  • A Educació Infantil potenciem l’anglès i les matemàtiques, de tal manera que siguin molt més experimentals i vivencials. Ens ajudarem de la Sala Toca-Toca, una sala sensorial i d’experimentació, on, amb desdoblaments hi podran anar i aprendre a través de taules de llum, taules d’experimentació i jocs tecnològics a través de l’abella Bee-bot.
  • Consolidem les tauletes (tablets) a educació infantil, primer i segon.
  • Treballarem amb continguts de català, castellà, matemàtiques i anglès a Cicle Inicial amb tauletes
  • L’any passat vam comprar 30 ordinadors portàtils Chromebook per treballar a tercer, quart, cinquè i sisè a dins de l’aula, i enguany n’hem comprat 25 més, ja que volem seguir aportant elements per a la innovació educativa, des de la perspectiva pedagògica de les tècniques de l’aprenentatge col·laboratiu i la creació de coneixements en xarxa.
  • Hem renovat les aules de 1rt i 2n de Primària de dalt a baix, canviant el sostre, la il·luminació, les taules i cadires (amb ajuda de l’AMPA) i dotant-les amb una pantalla interactiva per poder fer els aprenentatges actuals i moderns.
  • Jump Math: Metodologia innovadora per aprendre les matemàtiques.
  • Clica’t: Eina pels alumnes de Cicle Superior. Consisteix en un banc d’exercicis i activitats online de matemàtiques, llengües, ciències i escacs.

 

També comptarem amb un auxiliar de conversa (una persona nativa en llengua anglesa) que estarà al centre tot el curs a l’etapa de primària per ajudar a fer aprenentatge oral de l’anglès amb els alumnes.

Tots aquests canvis suposen un repte i una inversió econòmica important per al centre i necessitem reconvertir la comanda de llibres tradicional en una comanda amb més conceptes tecnològics, material pedagògic d’aula i menys llibres de text.

Seguim molt il·lusionats i engrescats! La renovació és sempre bona i necessària i de ben segur que haurem de revisar algun aspecte. A mesura que els anem treballant, aniran sortint millor.  Per qualsevol dubte o aclariment, no dubteu en parlat amb l’equip docent.

Us volem encomanar aquest entusiasme i a fer-nos confiança, una vegada més, pel treball conjunt que fem, família i escola per aconseguir el millor pels vostres fills i filles.

 

Moltes gràcies.

Vincles d'interèsTambé et pot interessar...
Pati de la Llar

Llar d'Infants

  Els nens i nenes comencen una etapa educativa molt important pel seu desenvolupament maduratiu, social i emocional. A la Llar d'infants trebal...

llegir més »

Educació Infantil

Vedruna Valls - Col·legi Lledó from Col·legi Lledó on Vimeo.     Estil pedagògic Vedruna                                               La p...

llegir més »

Educació Primària

Estil pedagògic Vedruna                                               La pedagogia de les escoles Vedruna té un estil propi que gira al voltan...

llegir més »